مجموع نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲ آذر ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۵
۰ نفر

گروه اجتماعی: معاون امور فرهنگی و اجتماعی وزیر کشور گفت: رعایت حجاب و عفاف در جامعه به میزان 9درصد افزایش یافته است.

حجاب

علیرضا افشار در نشست بررسی تحولات اجتماعی با رویکرد عفاف و حجاب در دانشگاه تهران با بیان اینکه یک درصد جامعه را افراد خیلی بدحجاب تشکیل می‌دهند، افزود: در یک‌سال گذشته در تعداد افراد بدحجاب و کمی بدحجاب کاهش داشته‌ایم، در میزان افراد بسیار بدحجاب کشور کاهش نداشته‌ایم ولی تغییر رفتار در این گروه رخ داده است.

وی اظهار داشت: برخی معتقدند به جای کار فرهنگی باید فرهنگ انقلابی و اسلامی را ترویج دهیم که به‌خودی خود آسیب‌های ناشی از بدحجابی را کاهش می‌دهد.افشار با اشاره به تشکیل ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی در وزارت کشور ادامه داد: بیشترین عامل تاثیرگذار در فضای کنونی جامعه دوران بعد از آتش بس جنگ ایران و عراق است که ادبیات خاصی در جامعه حاکم شد.

افشار با بیان اینکه بخش عمده ریشه پدیده بدحجابی به فضای فرهنگی کشور بعد از جنگ برمی‌گردد، گفت: در دوران جنگ شرایط متفاوتی در کشور حاکم بود ولی بعد از پایان آن این نقیصه ایجاد شد.وی با اشاره به تاثیر حوزه آموزش در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب افزود: فرایند آموزش از مهدکودک‌ها تا مدارس و دانشگاه‌ها را شامل می‌شود که هر کدام باید آسیب شناسی و بررسی شود.

وی با بیان اینکه مهدکودک‌ها با کودکانی سر و کار دارند که در مرحله شکل‌گیری شخصیت‌شان هستند، افزود: باید آسیب شناسی شود که چند مهدکودک در کشور با معیار دینی اداره می‌شود؛ چرا که در این زمینه مشکلات بسیاری داریم و نهاد متولی این حوزه یعنی بهزیستی با آموزش و پرورش در این زمینه اختلافات بسیاری دارند.

وی با اشاره به اینکه 27 برنامه ملی در حوزه عفاف و حجاب تدوین شده که بخش عمده آن مربوط به حوزه آموزش است، افزود: صدا و سیما باید برای تقویت فرهنگ عمومی تلاش کند. مفاسد اخلاقی در فضای سایبر روز به روز بیشتر شده و اثرگذاری آن در جامعه نیز افزایش می‌یابد.

‌برخورد انتظامی نتیجه بخش نیست

افشار تصریح کرد: راه حل آسیب‌های اجتماعی رویکرد فرهنگی در این حوزه است تا برخورد انتظامی؛ حتی در مورد اعتیاد نیز تجربه ثابت کرده که برخورد مقابله‌ای نتیجه بخش نیست چه برسد به حوزه عفاف و حجاب.

34درصد دختران پوشش اسلامی کامل دارند

دبیر دفتر هم اندیشی اساتید نهاد رهبری در دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: 34درصد دختران دارای پوشش کاملا اسلامی چادر و بدون آرایش هستند و رفتارهای پوششی نابهنجار تنها در دو دهم درصد آنها مشاهده می‌شود. هادی بهرانی افزود: نتیجه پژوهش انجام شده توسط دانشگاه تهران در مورد نحوه پوشش در شهر تهران نشان می‌دهد 67درصد افراد علت خود را برای انتخاب نوع پوششان سلیقه شخصی عنوان می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه نوع پوشش دختران با احساس رضایت آنها از جنسیت خود ارتباط مستقیم دارد، گفت: رضایت از جنسیت یکی از فاکتورهای تعیین‌کننده در میزان پوشش دختران است.در این تحقیق حدود 6درصد دختران از جنسیت خود کاملا ناراضی و8.3 درصد ناراضی بوده‌اند. افرادی که از جنسیت خود رضایت بیشتری دارند در رعایت بهنجارهای پوششی جامعه موفق‌تر هستند.

کد خبر 121505

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز